5 оригинални идеи за опаковане на коледни подаръци

Повечето хора предпочитат да дарят подаръка в празнична торбичка и/или в коледен чорап.

Ако сте от тези, които обичат всеки детайл да е изпипан до съвършенство, то със сигурност се нуждаете от малка доза вдъхновение, за идеалното опаковане на коледни подаръци този сезон. Защото не е достатъчно само да ги поднесем. Трябва да бъдат опаковани подобаващо, понеже щастието се крие в разкъсването на хартията, а това действие предизвиква пламък на удоволствие в очите на този, който го прави.

5 оригинални идеи за опаковане на вашите коледни подаръци

Пъстра хартия за опаковане

Най-често избираме да опаковаме коледните подаръци с хартия за опаковане. Но и в този случай можем да използваме въображението си. Изборът на пъстра хартия в комбинация с интересни панделки и персонализирани послания по нея ще направи подаръкът още по-личен и обичан. А това е целта ни, нали? Можем да включим и малка, ръчно направена картичка, или някаква декорация, която да указва за кого е подаръкът.

Едноцветна вестникарска хартия и красива панделка за акцент

Все по-интересни са  коледните подаръци, опаковани с обикновена вестникарска хартия, но с акцент закачлива пъстра панделка, съветват от Комсед. И вашите подаръци могат да бъдат оригинално опаковани по този начин. Достатъчно е да ги увиете в хартията, а след това да залепите готовата панделка.

Традиционен зимен акцент

Най-интересни и привличащи погледа са онези подаръци, които са опаковани в обикновена вестникарска хартия, но имат акцент като шишарка, клонче от дърво, панделка от плат, или пък пъстър конец. Ако имате достатъчно време, за да опаковате вашите коледни подаръци спокойно, снабдете се с нужните материали и ги използвайте. Със сигурност ефектът ще е невероятен.

Като допълнение, може да поръсите бял прах, за да изглежда все едно подаръкът е заснежен. Друг детайл, който може да включите, е надписване на пакета/подаръка с надпис като „Хо-Хо-Весели празници!“ или „От Дядо Коледа за послушните момчета/момичета“. Друг вариант за постигане на ефект сняг, е да използвате бяла боя за рисуване, с която да оцветите някоя шишарка, или да нарисувате снежинки върху хартията.

Опаковане на подаръци с декорация елхички

Елхичките са традиционен елемент за коледните празници. Затова, използвайте ги като декорация върху вашите подаръци. Използвайте различни материали, за да е по-интересно, например зелен плат,  разноцветни сламки, пъстри конци и всичко останало, което ви хрумне.

Важно: Не забравяйте освен хартия за опаковане, да се снабдите и със здрав конец, а ако е комбинация от червено и бяло, ще внесе допълнително коледно настроение.

Помнете: Каквито и подаръци да подарите, важно е да бъдат опаковани стилно и красиво. Така получателят им ще се радва още повече, тъй като ще усети вашето вдъхновение и желание да го  зарадвате.

Не оставяйте опаковането и покупките за последния момент, защото няма да имате достатъчно време да изпипате детайлите.

Нека празниците ви са светли, изпълнени с много емоции, здраве и добре опаковани подаръци!

Вашият коментар