SEO Оптимизация на строителна фирма

Оптимизация на строителна фирма

Ефективното популяризиране на уебсайтове е подобно на изграждането на сгради:

 1. В началния етап почвата се откъсва – във връзка с процесите на оптимизация, това действие прилича на оценка на състоянието, в което се намира обектът в момента (анализират се конкуренти, целевата аудитория на конкретен проект е се разследва).
 2. След това започнете да полагате основата. При SEO оптимизацията тази операция съответства на обмислянето на механизмите и стратегиите за оптимизация.
 3. Инсталирането на стени и покриви е подробно проучване на структурата на виртуален ресурс, неговата навигация.
 4. Довършителните дейности наподобяват изпълнението на набор от мерки за създаване на атрактивен интерфейс (по-късно сайтът е изпълнен със съдържание, което е оптимизирано за ключови заявки, полезно за гостите).
 5. Инсталирането на ограда и порта в SEO оптимизацията означава стимулиране на потребителското търсене чрез прилагане на набор от маркетингови инициативи.
 6. Остава да се положи път до вилата. Това означава да създадете най-атрактивния имидж за компанията.

Всяка от горните операции е важна. Трябва да й се обърне специално внимание. Крехката основа няма да издържи тежестта на стените. Не е възможно да живеете в стаята без външна ограда. Заключението подсказва само по себе си: работата трябва да се извършва комплексно. Само при този подход предприетите мерки са ефективни, сайтът бързо започва да носи печалба.

Оптимизация на строителна фирма: цената на изданието

Цената на работата по популяризирането на ресурса се определя от нишата в която сте.  Няколко характеристики които пряко влияят върху формирането на крайната цена:

 • вида на сайта, който трябва да се популяризира (използват се различни подходи по отношение на онлайн магазина на строителни материали и обекти, предлагащи ремонтни и строителни услуги на фирми);
 • региона, в който се извършва оптимизацията (най-скъпата работа ще струва на клиенти от София, Варна, Бургас и Пловдив);
 • възрастта на сайта (колкото по-стар е, толкова по-лесно е да постигнете целите си);
 • състоянието на ресурса към настоящия момент във времето;
 • ширината на асортимента (стоки или услуги), предлагани чрез сайта.

За да популяризирате ефективно тематичен ресурс, трябва да сте наясно с неговите специфики. Има два основни типа строителни обекти:

 • продажба на материали за работа в мрежата;
 • рекламни услуги (строителство и ремонт).

Подходът към неговото популяризиране зависи от профила на сайта.

Уебсайтът на онлайн магазина за строителни материали се популяризира въз основа на факта, че неговият каталог съдържа богат избор от стоки. Става необходимо да се събере семантично ядро ​​от голям брой заявки (няколкостотин или хиляди). С появата на нови продукти ядрото се разширява.
Ефективно популяризиране се извършва, като се вземе предвид впечатляващата гама от стоки, предлагани от сайта. Търсачките предпочитат сайтове, предлагащи широка гама от продукти.

Как да популяризирате уебсайт за строителни / ремонтни услуги?

Когато популяризирате сайт, чрез който можете да поръчате строителни услуги, не е достатъчно да използвате само технологии за SEO оптимизация. Трябва да се обърне повишено внимание на управлението на репутацията. Когато избират художник, потребителите проучват отзиви на клиенти за него. Наличието на отрицателен преглед (дори такъв) може да обезкуражи гражданите да поръчват услуги в определена организация.
Трябва да се вземе предвид и сезонността на работата. Потенциален клиент започва да търси изпълнители, които да украсят къща или апартамент през зимата, за да извършат работа през пролетта. Изводът е следният: ресурсът трябва да се популяризира предварително.

Общи правила за популяризиране на строителни обекти

Общото правило за оптимизация (както за онлайн магазини, така и за услуги за рекламиране на сайтове) е страниците да са пълни с живо и интересно съдържание (възприемано адекватно не само от търсачките, но и от реалните потребители). Картите се съставят за стоки и услуги. Също така на страниците на сайта те публикуват информация за цената на услугите, доставката на стоки, съвети от професионалисти и др. Препоръчва се описанията да се допълват с графики, снимки, анимация. За да могат гостите бързо да намерят това, от което се нуждаят, се създават голям брой филтри.

Кога трябва да очаквате първите положителни резултати?

Основната част от заявките за уебсайтове се популяризират в системите на Google. Можете да стигнете до върха на тези търсачки за:

 • 4 седмици (при популяризиране на нискочестотни заявки);
 • 6 месеца (за заявки със средна честота);
 • период от 12 месеца (ако тарифата се прави при високочестотни заявки).

Тайни за привличане на нови клиенти

Семантичното ядро ​​се сглобява въз основа на анализа на потребителското търсене. Положителният резултат от този подход към работата е способността да привличате посетители на страници, които отговарят на изискванията на маркерите за търсене.

Предимството на този подход е, че клиент, който търси например перфоратор, незабавно стига до раздела, в който е представен този инструмент. Остава само да вземете решение за модела и да го поръчате.

Важността на изграждането на положителен имидж

Клиентът е по-вероятно да направи поръчка в компания, на която се доверява. Първо, той ще търси информация на тематични форуми, след което ще се консултира с приятели. Ако се окаже, че този или онзи изпълнител предоставя нискокачествени услуги или не се придържа към посочените срокове, поръчката в такава организация е малко вероятно да бъде изпълнена.

Ние реагираме незабавно на отрицателна информация за компанията клиент, публикувана в Интернет. Резултатът от такова сътрудничество е, че лоялни клиенти идват във фирмата, които й се доверяват.

Интегрирано популяризиране на строителна площадка: за какви услуги (освен оптимизация) става дума?

Не можете да се справите само с един главен изпълнителен директор. Важно е да се създадат условия, при които клиентите да се доверят на изпълнителя. Вземаме предвид положителните отзиви за изпълнителя, наличието на снимки на успешно реализирани проекти, благоприятни условия за поръчка. Работата върху репутацията на клиента е важна част от обхвата на услугите за промоция.

Етикети, по които потребителите търсят сайтове с профили

Продуктови марки: Посочете името на конкретна марка.

Общи: посока на работа.

По предназначение: посочва конкретна операция.

По размер и обхват на работа.

По име на продукта.

Критерии за избор на строителна площадка от потребителите

Клиентът избира фирма, която му подхожда според:

 • нивото на услугата (приветства се наличието на функционалността на задаване на въпроса онлайн, възможността да се остави заявка за проект, да се консултира с мениджъра);
 • наличието на няколко подхода за изпълнение на проекти наведнъж;
 • нивото на характеристиките на разходите;
 • репутация.

Важно е потребителят да получи пълна информация за възможността за извършване на работа на кредит, предоставяне на допълнителни услуги (довършване на помещенията, озеленяване на градината и др.).

Особено внимание се отделя на интерфейса на тематичната платформа. За да може гостът бързо да вземе продукта, който му харесва, е необходима филтърна система. С тяхна помощ търсенето на подходящи варианти за разходи, кадри, инженерни комуникации, материали и др. Е значително опростено. Наличието на сайта на снимка на интериорна и екстериорна декорация ще привлече допълнителни клиенти. Гостите, които са проучили внимателно изображенията, ще могат да оценят качеството на задочно извършената работа, което има положителен ефект върху техния избор.

Ключът към успеха е простата, удобна навигация през виртуалния ресурс. Важно е потенциалният клиент бързо да намери необходимата му информация, да получи възможността да се върне на главната страница с минимален брой кликвания.

Създаването на добре обмислен уебсайт за строителна фирма е уникален шанс за организация да спечели трудна победа в състезанието. Ние ще помогнем на нашите клиенти да привлекат нови клиенти, правейки бизнеса печеливш.

 

 

Вашият коментар